Een Husky tocht...

Geplaatst in Wensen op 07 maart 2020

A139C039 Cf95 40Fc B5D4 13Ddedeed6F6

Vandaag was het dan éindelijk zo ver; op naar Lowlandpack in Koningslust waar Fiene en wij de hele dag tussen de husky-honden te vinden waren!

Nadat we een overnachting hadden gehad in GR8 Hotel te Sevenum, vertrokken we tegen 10.00 uur naar de plek waar we het allemaal mee zouden gaan maken; Lowlandpack in Koningslust.

Daar werden we ontvangen met koffie en thee en kregen we wat achtergrondinformatie mbt de syberische husky's.

En toen was de koffie op... We schoven de stoelen aan en op het moment dat de honden dát geluid horen en in de gaten krijgen dat er aanstalten wordt gemaakt om met de husky’s naar het bos te gaan, gaan ze uit hun dak! Blaffen, huilen, springen. Deze sledehonden willen maar één ding: rennen! De husky’s mogen rennen op dagen dat de temperatuur onder de 16 graden blijft. Bij warmere temperaturen is het harde werk voor de husky’s met hun dikke vachten niet te doen.

We mochten kennis maken met zo'n 30 husky's en ze mee in de wagens helpen. Daarna gingen we op weg naar het bos.

Wat stonden de honden fel om te mogen lopen!! Zo prachtig om te zien. Fiene genoot met volle teugen, maar Alex, ik en broer Stef net zo goed!!

We mochten helpen met het geven van "vleessoep", wat lekkers, inspannen voor de sledetocht en als kers op de taart; zelf een sledetocht maken! De kinderen zijn te jong om zelf de slee te besturen, dus die mochten voor op de slee genieten van het prachtige uitzicht van 6 husky's in actie!

Lekker vies, met zeiknatte kleren en de spetters modder in onze haren en op het gezicht, kwamen we weer terug na een fantastische tocht.

Nadat we alle spullen en de honden weer in de bus hadden geladen, reden we weer terug en hebben we nog lekker even geborreld bij het warme kacheltje.

Het was een prachtig mooie ervaring, om nooit meer te vergeten.

Lineke en alle medewerkers van Hart Voor CF; hartelijk dank voor het mogelijk maken van Fiene haar wens!

Alex, Eveline, Stef en Fiene

84f290b9-2b74-419b-8be2-57b8aef3476b.jpg#asset:1729