Het sprookje van Amy

Geplaatst in Wensen op 14 januari 2015

4256196519

Halverwege vorig jaar kwam de diagnose CF voor Amy, 8 jaar. Ineens staat alles op z'n kop en "moet" Amy van alles. We hoorden van Stichting Fok en hebben een mail gestuurd. Binnen een paar uur was het uitje naar de Efteling geregeld, ongelofelijk. Amy reageerde heel emotioneel toen ze het hoorde, eindelijk iets leuks dankzij CF.

Op 19 december 2014 kwam het sprookje van Amy tot leven, ze mocht namelijk met haar papa, mama en broertje Tim in het Efteling Hotel slapen. Op zich al een hele belevenis, maar daar zaten ook nog eens twee dagen Efteling bij. En dat bleek één groot feest.

Op vrijdag 19 december werden we in het Efteling hotel opgewacht door een enthousiaste Willeke. Ze stelde ons direct op ons gemak en zorgde echt voor een leuk ontvangst! Amy en Tim had zich al staan vergapen aan de Raveleijn en Droomvlucht figuren in de souvenierswinkel van het hotel, dus toen Willeke vertelde dat ze allebei 10 euro aan Efteling geld kregen ging er direct een gejuich op. Dat begon al feestelijk! Ze heeft ons begeleid naar de zij-ingang van het park en daar begonnen wij aan twee dagen volop genieten en lachen.

Dankzij het natte weer bleek het park lekker rustig en hoefden we amper te wachten bij de attracties. Zo kon Amy wel tien keer in de Droomvlucht en Tim kon achter elkaar in de Bobslee. Heel erg leuk was de Winter-Efteling met o.a. een ski-carrousel waar je rondjes kon skieën en op de Langlaufbaan waande je je in Oostenrijk. Dat maakte het allemaal zo heerlijk sfeervol! En spannend ook, want Joris en de draak was een bloedstollende rit. We hebben nèt niet gewonnen, maar zo’n avontuur vergeet je niet snel.

Op vrijdagmiddag hebben we, na een heerlijk diner, de parkshow Raveleijn bezocht. Super mooi, omdat het buiten al donker was en daardoor kwam het vuur en de show nog beter uit. Een waanzinnige afsluiting van een heerlijke vrijdag. En de vrijdag was nog niet voorbij, want het mooiste moest nog komen. Amy wilde namelijk heel graag eens in het Efteling hotel slapen en dat was nu mogelijk.

3021353175.jpg#asset:855

Het hele hotel is in een sprookjesachtige sfeer. De kamer was heel erg mooi, met erg lekkere bedden. Onder het genot van een portie bitterballen hebben we de dag nog eens helemaal na beleefd en met een rozig gevoel van geluk zijn we in een sprookjesachtige slaap gevallen. De zaterdagochtend konden we gezellig uitgebreid ontbijten met zelfs pannenkoeken en cakejes. En om het ontbijt extra feestelijk te maken kwamen Jokie en Jet bij ons aan tafel. Wat een verrassing, want vrijdag hebben we Jokie heel veel gezien in het Carnaval.

2271085835.jpg#asset:856


Ook de zaterdag mochten we weer het park in. Echt overal stonden nu hele grote vuurkorven en soms zagen we zelfs de vuurprins met zijn sneeuwprinses langs komen in de koets. Ze zongen dan liedjes bij het kampvuur, zo mooi! Erg gezellig was ook het Anton Pieckplein met heel veel lichtjes, sneeuw en een kampvuur. Ook de overheerlijke poffertjes mochten niet ontbreken vandaag en Amy en Tim kregen zelfs hun Efteling bordje mee. We hebben heel veel beleefd in de Efteling en denken terug aan twee sprookjesachtige dagen. Bedankt Stichting Fok dat jullie dit mogelijk gemaakt hebben, we hebben echt genoten!