Maartje naar Billy Elliot

Geplaatst in Wensen op 19 december 2014

1977440647

Donderdagmiddag 13 november kreeg ik een telefoontje van één van de CF consulenten van het HAGA ziekenhuis of ik kaarten wilde voor de musical Billy Elliot. Het bleek dat een jongen die door de stichting FOK verrast zou worden met deze musical, was opgenomen in het ziekenhuis en daardoor niet kon. Dat was natuurlijk erg balen voor deze jongen, ik hoop dan ook dat hij snel weer beter is en dan toch nog naar de musical kan.

Maar ik bofte natuurlijk heel erg, want ik was al een keer zo verwend door de Stichting FOK, toen mocht ik nog een keer met hen naar de musical Mary Poppins. En het maakte het helemaal super leuk omdat we nu vier kaarten kregen en daardoor mijn beste vriendin ook mee kon.

Zo gingen we zaterdag 15 november naar Scheveningen. Omdat het altijd zoeken is naar een parkeerplaats, gingen we in de middag al weg en zijn in Scheveningen naar een restaurant gegaan. We hadden om 19 uur met Lineke van de stichting FOK, afgesproken voor de ingang van het circustheater, want alles was op zo’n korte termijn dat het opsturen van de kaartjes niet meer kon. Het was heel leuk om Lineke weer te zien, zij was er de vorige keer ook bij.


Het bleek de eerste avond te zijn dat de musical Billy Elliot werd opgevoerd, we hadden dus een echte primeur. De musical was ontzettend leuk en we hadden prachtige plaatsen. En wat natuurlijk helemaal geweldig was, Pia Douwes heeft één van de hoofdrollen in deze musical, ik ben al jaren een groot fan van haar. En het is echt ongelofelijk hoe de jongen die Billy speelde, kon dansen en vooral tapdansen. Toevallig hadden we thuis het programma op tv gekeken hoe de selectie was gegaan voor de rol van Billy en wat die jongens allemaal moesten kunnen en leren. Toen wisten we nog niet dat we er ook naar toe mochten.

Stichting FOK, ontzettend bedankt dat ik weer zo verwend ben door jullie. Het was helemaal geweldig.

Maartje