Samantha

17 september 1990 — 03 juli 2018

Foto 1 Keus Sam

Deze boodschap door Samantha zelf geschreven bij leven en heeft ze ons vlak na haar overlijden doen toekomen.

"Ik weet zeker dat op een dag CF zal staan voor Cure Found. Tot aan die dag " Als lucht tekort schiet adem dan de hoop in"."

Lieve allemaal,

Zodra jullie dit bericht lezen ben ik er niet meer. Toch wilde ik het jullie in mijn eigen woorden mededelen en heb ik mijn ouders ( Sjoukje en Vincent) gevraagd dit bericht te plaatsen als het zover was. Omdat ik jullie zelf wil bedanken voor alles, de vriendschappen, mooie momenten, samenwerkingen en herinneringen. Ik bevond mij in de luxe positie dat ik wist dat het einde naderde. Wat ik jullie graag wil meegeven is dat het nooit te vroeg is om je wensen te overdenken, te bespreken en op te schrijven. Ook als je gezond bent of het relatief ver weg lijkt. Voor alle lotgenootjes wil ik zeggen dat je alles kan bespreken met je CF team, samen kom je verder!

Bedankt voor alles wat jullie hebben gedeeld, we samen hebben mee gemaakt en gedaan. Ik heb een enorm mooie kring aan mensen om mij heen gehad en ben jullie dankbaar voor een ieder zijn bijdrage hierin. Jullie hebben mijn leven gemaakt tot wat het is geweest. Een leven vol mooie momenten, warmte en liefde. Ook al waren er hoge bergen en soms diepe dalen.

In het bijzonder wil ik UCCZ Dekkerswald / Radboud bedanken voor de goede zorgen in de laatste jaren. Altijd bleven jullie denken in mogelijkheden en oplossingen. Telkens weer reikten jullie handvaten aan, waar ik op kon terugvallen. Ik heb zoveel steun ontvangen ook in mijn laatste periode. Ik ben jullie enorm dankbaar voor alles wat jullie hebben gedaan. Het was een plaats waar een lach en een traan samen hun weg vonden.

Ook wil ik Dr. Desager enorm bedanken. Naast mijn kinderarts was je mijn vertrouwenspersoon. Je stond er altijd voor me als het nodig was. Je hebt mij maar ook mijn ouders enorm geholpen.

Ook mijn lieve ouders wil ik bedanken. Jullie zijn er altijd voor mij geweest. Mij blijven steunen. Maar ook alle mooie momenten die we hebben mogen delen. Jullie deden zoveel meer dan vanzelfsprekend is voor ouders om te doen. Jullie hebben mij zoveel geleerd en vooral ook de mogelijkheden aangereikt om te worden wie ik ben. Dankzij jullie heb ik alles kunnen doen wat ik wilde. We hebben ons samen in de laatste periode verbaasd over het feit dat ik geen laatste wens verzinnen kon. En we kwamen tot de conclusie dat het dan wel bijzonder is en ik echt alles heb gedaan wat ik wilde en binnen de mogelijkheden lag.

De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) en Muco vereniging wil ik enorm bedanken voor de inzet voor ons patiënten. Ik weet zeker dat op een dag CF zal staan voor Cure Found. Tot aan die dag " Als lucht tekort schiet adem dan de hoop in".

Ik ben gestorven als een gelukkig dankbaar mens. Dankbaar voor al het moois wat op mijn pad is gekomen. De mooie lieve mensen en momenten. Gelukkig, dankzij alle steun die ik altijd heb mogen ontvangen. Bedankt voor alles wat jullie mij gegeven en geleerd hebben. Leef het leven en geniet! Vier het leven en niet het gemis en voor op moeilijkere momenten " Als de lucht niet meer adem geeft zorg dan dat de adem een opluchting geeft".

One dat I fly away another dat we meet again.

Veel liefs Samantha

" Het antwoord op de niet gestelde vraag is dat je zelf het antwoord kent".

Dj Sr6 Iexs Amdpx P

Samantha strijdt, ook na haar dood tegen taaislijmziekte

Wil je meer over Samantha weten, ga naar SamanthaEising.nl