Fred vanaf nu Koninklijk

Geplaatst in Nieuws op 30 april 2019

Img 3751

Jullie hebben het vast al gelezen ! Fred heeft afgelopen vrijdag een koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen, hem uitgereikt door burgemeester Jos Wienen in de schitterend mooie Gravenzaal van het stadhuis van Haarlem.De koninklijke onderscheiding is aangevraagd door zijn vrienden en collega's bij Achmea en ondersteund door verklaringen van Stichting Hart voor CF en de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting.

Fred is in 1979 begonnen met zijn werk voor de voorganger van Hart voor CF, nl. Stichting FOK die vakantieweken in augustus organiseerde voor jongeren met CF in leeftijd van 6 tot 19 jaar.Door het landelijk in 2005 ingevoerde segregatie beleid is aan deze vakantiekampen weliswaar een einde gekomen maar in de opvolger van Stichting FOK, te weten Hart voor CF kon Fred volledig zijn ei kwijt en continueerde hij zijn werkzaamheden om met name jonge mensen met CF op alle mogelijke manieren te ondersteunen.

Ook via de social media onderhoudt Fred een innige relatie met zijn achterban en is hij altijd de eerste om iemand te feliciteren of beterschap te wensen.

We hebben uitgerekend dat Fred in de periode 1979- 2005 26 weken op kamp is geweest of te wel een half jaar van zijn leven heeft opgeofferd voor het goede doel. Vandaar dat wij het volledig met onze koning eens zijn dat Fred een lintje heeft verdiend en welke hij afgelopen vrijdag in ontvangst heeft mogen nemen.

Uit de reacties o.a. op de Facebook pagina van de NCFS blijkt dat ongelooflijk veel mensen dit met de koning eens zijn en het Fred van harte gunnen en wij van Hart voor CF zijn er dan ook trots op zo'n iemand in ons midden te hebben!


Img 3752